ترمیم دندان

ترمیم آمالگام و کامپوزیت

ترمیم آمالگام به ترمیم دندان با مواد غیرهمرنگ  گویند و بیشتر برای پوسیدگی دندان های عقب (خلفی) صورت می‌گیرد چرا که ظاهر دندانهای جلویی خیلی مهم است. ترمیم با کامپوزیت نوعی ترمیم دندان است که به آن ترمیم همرنگ  می‌گویند و بیشتر برای ترمیم دندان‎های جلو (قدامی) که جنبه زیبایی دارند انجام  می‌شود.

 

شایعترین سوالی که مراجعه کنندگان قبل از درمان پرسند:

 

ترمیم دندان (پرکردن دندان) با آمالگام یا کامپوزیت؟

 

برای پاسخ باید ابتدا تفاوت این دوماده را بدانیم وبعد کاربردهای متفاوت آنها و سپس در چه افرادی بهتر است کدام ماده استفاده شود.

 

آمالگام چیست؟

آمالگام یک ماده ترمیم کننده یا پر کننده دندان است که از قدیم مورد استفاده ندانپزشکان بوده است. ترکیبی از پودرهای مس قلع و نقره که با درصدی متفاوت با جیوه که مایع است مخلوط می‌شود. ترکیب بدست آمده در ابتدا نرم است که دندانپزشک آن را در حفره آماده شده قرار می‌دهد.

 

کامپوزیت چیست؟

مواد همرنگ دندان هستند. ساختمانی رزینی دارند که توسط مواد خاصی تقویت شده اند. کامپوزیتها در رنگها و قوام های متفاوت با کاربری های مختلف وجود دارند. استفاده از این مواد ملاحظات خاصی دارد که یک دندانپزشک باید به درستی آن را بداند.

 

انتخاب مواد پر کننده دندان به عهده دندانپزشک است یا بیمار؟

اکثر بیماران می‌خواهند که دندانهایشان با مواد همرنگ دندان پر شود. البته زیبایی چیز بسیار خوبی است ولی به چه قیمتی ؟؟ بهتر است مزایا وکاربرد هر کدام از این مواد را بدانید تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.

 

برای ترمیم‌ها، یک عمرِ مفید گزارش شده

کامپوزیتها ۳ تا ۸ سال

آمالگام ۸ تا ۱۰ سال

البته مشروط به اینکه دهان،در شرایط خوب بهداشتی باشد. هیچ ترمیمی در حفره دهان نتواند با ساختمان دندان پیوند شیمیایی برقرار کند. برای ترمیمهای آمالگام یک حفره گیردار درست می‌شود، زمانی که ترکیب نرم است درون حفره قرار گیرد و زمانی که مواد سفت می‌شود، درون حفره گیر  می‌افتد. آمالگام طی ۲۴ ساعت انبساط پیدا می‌کند و بیشتر با حفره تطابق پیدا می‌کند.

 

برای کامپوزیتها باید این گیرها را درون ساختمان دندان به توسط یک ماده که خاصیت اسیدی دارد، ایجاد کرد. سپس از یک ماده حد واسط که بسیار سیال است استفاده می‌شود دراصل کامپوزیتها توسط این ماده حد واسط به دیواره های دندان می‌چسبند.

 

در طول زمان برای این دو ماده ترمیمی چه پیش می‌آید ؟

کامپوزیت‌ها در طول زمان دچار یکسری انقباضات می‌شوند از طرفی لایه حد واسط توسط بزاق و باکتریهای موجود در دهان آسیب می‌بیند و به این ترتیب راه نفوذ باکتریها از کنار مواد به داخل دندان باز می‌شود. در اکثر مواقع پوسیدگیهای ثانویه زیر این ترمیمها با درمان ریشه همراه است.

 

کامپوزیتها بسیار باکتری دوست هستند و استفاده از این مواد در مجاورت لثه منجر به التهاب لثه می‌شود. حتی اگر بسیار خوب پالیش شوند ولی باز هم در کنار لثه التهاب ایجاد می‌کنند. استفاده این مواد در افرادی که بهداشت خوبی ندارند اصلا توصیه نمی‌شود مگر در دندانهای قدامی.

 

آمالگام هم چون تمام فلزات در محیط مرطوب دهان دچار زنگ زدگی می‌شود و چنانچه فاصله‌ای بین دیواره دندان ومواد پرکننده ایجاد شده می‌باشد تا حدودی توسط این زنگ زدگی‌ها پر می‌شود. آمالگام باکتری دوست نیست لذا در مجاورت لثه به خوبی استفاده می‌شود لثه را بیمار نمی‌کند.

 

بهتر است در افرادی که بهداشت خوبی ندارند یا سیگار می‌کشند از آمالگام برای ترمیمهای خلفی استفاده شود، مگر اینکه فرم پوسیدگی اجازه استفاده از آن را به دندانپزشک ندهد.

 

در هر صورت تمام افراد باید  برای بررسی ترمیمها و وضعیت بهداشت دهانشان هر ۶ ماه یا یک سال یکبار به دندانپزشک مراجعه کنند.

 

درباره‌ ما

کلینیک دندانپزشکی حضرت مهدی(عج) در اصفهان با بیش از 20 سال سابقه کاری و به پشتوانه تجربه و دانش بهترین دندانپزشکان مجرب و کادر آموزش دیده خود و برخورداری از متخصصان مجرب و همچنین استفاده از مرغوب‌ترین مواد دندانپزشکی و هزینه‌های مناسب و محیطی آرام و وسایل استریلیزه، آماده ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی به بیماران محترم می‌باشد.

برای آگاه شدن از طرح‌های کلینیک، صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید

تماس با ما

آدرس:

اصفهان، خیابان آتشگاه، 100 متر مانده به بزرگراه شهید خرازی، روبروی بانک تجارت، کلینیک دندانپزشکی حضرت مهدی (عج)

هر روز از 8 صبح تا 11 شب

تلفن:

03137726644

03137726766

03137727475